снимка Булфото 6.03 милиона души са напълно ваксинирани срещу коронавирус в

...
снимка Булфото 6.03 милиона души са напълно ваксинирани срещу коронавирус в
Коментари Харесай

Въвеждат зелен сертифакат и в Чехия

снимка Булфото 

6.03 милиона души са изцяло имунизирани против ковид в 10-милионната страна

Във връзка с внезапното увеличение на заболеваемостта от ковид в Чешката република държавното управление реши да затегне редица противоепидемични ограничения: към този момент е наложително носенето на маска на закрито, а визитите в питейни заведения и заведения за хранене ще става единствено след показване на зелен документ. Това заяви министърът на опазването на здравето на страната Адам Войтех.

" През миналия ден броят на новите пациенти с ковид се е удвоил в съпоставяне със същия ден предходната седмица. Прогнозата за по-нататъшното разпространяване на заболяването е разочароваща. В тази връзка държавното управление реши да затегне някои противоепидемични ограничения, като ще е наложително носенето на маски на закрито и представянето на документ при визити в заведения за хранене и пиянство ", сподели Войтех.

Министрите анулираха и безплатните проби за Covid, оставяйки ги единствено за лица под 18 години, както и за тези, които не могат да бъдат имунизирани по медицински аргументи.

По данни на Министерството на здравеопазването през миналия ден броят на новите пациенти с ковид е 3 246, което е с 1739 повече в съпоставяне със същия ден предходната седмица. Това е и рекорден брой новозаразени от 20 април насам.

В момента в Чехия има 20,4 хиляди пациенти с ковид, от които 620 са приети в болница, в това число 102 в тежко положение.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР